Eğitim

Sağlık Turizmi eğitimi bu alanda kendini geliştirmek isteyen tüm adaylara açıktır. Özellikle uluslararası hasta departmanlarında ve aracı kurumlarda görev alan ve almak isteyen adayların temel bilgi ve becerilerini geliştirmek bu programın temel amacıdır. Program 72 saatten oluşmaktadır.

Eğitim programı hem uzaktan eğitim (online) hem de örgün eğitim (yüzyüze) olmak üzere talebe göre her ay açılacaktır.

Sağlık turizmi eğitimi programı, sağlık sektörü ile turizm sektörünün kesişiminde, özellikle sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren veya göstermeyi planlayan bireyler için tasarlanmıştır. Bu program, dünyada sağlık turizminin nasıl şekillendiğini, hangi sağlık kuruluşlarının bu alanda öne çıktığını ve özel sağlık kurumları ile kamu kuruluşları arasındaki dinamikleri ele alır.

Sağlık turizmi eğitimi programı içeriğinde, uluslararası hasta departmanı kurmak ve yönetmek için çözüm önerileri ve yabancı hasta departmanı kurmak ve yönetmek için çözüm önerileri gibi konulara ağırlık verilmektedir. Ayrıca sürdürülebilir hasta departmanı kurmak ve yönetmek için çözüm önerileri ile hastane programına kurum tanımlama süreci de detaylı bir şekilde incelenir.

Ön tanı polikliniği ve yurt dışında klinik açarak hasta bulma stratejileri, bu eğitim programında öğrencilere sunulan ilgili temel bilgi konuları arasında bulunmaktadır. Eğitimde ayrıca, sosyal medya üzerinden pazarlama ve hastalarla iletişim, malpraktis ile hastaları güvence altına almak, vize ve yasal korunma sistemleri sigortalar gibi konulara da değinilmektedir.

Bu eğitim, sağlık turizminde faaliyet göstermeyi planlayan veya bu alandaki bilgisini artırmak isteyen herkese hitap etmektedir.

Sağlık Turizmi Eğitiminin müfredatının çerçevesini çizen temel yönergeler ve değerler şunlardır:

  1. Sağlık Turizminin Temelleri: Sağlık turizminin tanımı, tarihçesi ve temel bileşenleri.
  2. Dünya’da Sağlık Turizmi: Önde gelen destinasyonlar, talep edilen tedavi alanları ve uluslararası hasta hareketlilik trendleri.
  3. Sağlık Kuruluşu Olarak Strateji Planlaması: Sağlık turizmi hedef kitleleri için etkili pazarlama ve iletişim stratejileri, dijital pazarlama ve sosyal medyanın rolü.
  4. Sağlık Turizminde Pazarlama: Sağlık kuruluşlarının uluslararası standartlara uyumu, akreditasyon süreçleri ve önemi.
  5. Hasta Deneyimi ve İlişki Yönetimi: Hasta beklentileri, memnuniyeti, güvenliği ve deneyiminin optimize edilmesi.
  6. Sağlık Kuruluşlarının Sağlık Turizmi Destekleri
  7. Uluslararası Sağlık Hukuku: Uluslararası sağlık hizmeti alımı ve sunumu sırasında karşılaşılan hukuki ve etik zorluklar.

Sağlık Turizmi Eğitimi, sağlık profesyonelleri, turizm profesyonelleri, hastane yöneticileri, pazarlama uzmanları ve bu alanda kariyer yapmak isteyen diğer bireyler için oldukça değerlidir. Bu eğitim sayesinde, sağlık turizmi sektöründe etkili ve başarılı olabilmek için gereken bilgi ve becerilere sahip olabilirsiniz.

Sağlık Turizminin Kapsamı, Türleri ve Güncel Eğilimler
Bu modülde sağlık turizminin genel olarak tanımı, tarihçesi ve içeriği açıklanacaktır. Sağlık turizminin türleri; medikal turizm, wellness & SPA, geriatrik ve engelsiz turizm kavramları anlatılacaktır. Ayrıca uluslararası hasta hareketleri incelenecektir. Tıbbi terminoloji konusunda temel kavramlar ve yapılar açıklanacaktır.
Sağlık Turizmi İşletmeleri Yönetimi ve Girişimcilik
Bu modülde sağlık işletmeciliğinin temel kavramları ve esasları anlatılacaktır. Ayrıca uluslararası hasta ilişkileri yönetimi, uluslararası hasta iletişimi,  uluslararası hasta hizmetleri organizasyonu detaylı olarak açıklanacaktır. Ders kapsamında kalite ve hasta güvenliği, kurumsal sosyal sorumluluk ve itibar ve kriz yönetimi ile ilgili temel bilgiler paylaşılacaktır.
Sağlık Turizmi Stratejisi ve Pazarlaması
Bu modülde sağlık turizminde stratejik planlama, pazarlama yönetimi, uluslararası rekabet stratejileri, aracı kurumlarla ilişkilerin yönetimi, uluslararası akreditasyon konuları anlatılacaktır. Hasta memnuniyeti ve değerlendirilmesi ele alınacak olup , ayrıca sağlık hizmetlerinde maliyet, hizmet paketi oluşturma ve fiyatlandırma stratejileri de ele alınacaktır.
Sağlık Turizminde Bilgi Teknolojileri (BT) Kullanımı
Bu modülde sağlık turizminde bilgi teknolojilerinin kullanıma yönelik olarak web sitesi yapılandırma, sosyal medya kullanımı, arama moturu optimizasyonu ve Google hizmetleri ile etkili tanıtım konuları anlatılacaktır.
Uluslararası Sağlık Hukuku
Bu modülde sağlık hukuku, hasta hakları ve malpractice konuları ile sağlık turizminde etik yaklaşımlar açıklanacaktır.

 SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİ PROGRAM DEĞERLENDİRMESİ

Sağlık Turizmi Eğitimi Sertifika Programı’nda başarı değerlendirmesi program sonunda yapılacak tüm dersleri kapsayan bir sınav aracılığıyla yapılacaktır. Program sonunda yapılan sınavdan 60 puan ve üzeri not alan katılımcılar başarılı olarak değerlendirilecek ve sertifika almaya hak kazanacaktır